június 22. szombat 19:00
Csörötnek, Vasúti út 10. Nagyszínpad
június 29. szombat 20:30
Nagybörzsöny, Vásártér nagyszínpad


2024.06.13.
MÁR CSAK 3 nap!!!! KARTHAGO 45 nagykoncert a Margitszigeten!!!
2024.03.30.
MÁR LÁTHATÓ A KONCERTMENÜBEN A "KARTHAGO 45 ÉV" c. ORSZÁGOS TURNÉ első, - MÁJUS-JÚNIUSI - ÁLLOMÁSAI!!!
2023.09.04.

 Négyezer rajongó volt szombat este Kaposváron a KARTHAGO koncerten!! Óriási koncert volt, fergeteges hangulat és a dübörgő, minőségi rockzene!!! Nézd meg alább a panorámaképet és kattints rá,...

Kiss Zoltán Zéro

Kiss Zoltán Zéro


Becenév:
Csillagszemű

Született:
1953.04.25Hangszer:
basszusgitár, gitár

Zenekarai:
Tűzkerék, Scampoló, Jam, Sprint, Óceán, Korál, Karthago

Gyerekkorom óta zenész, basszusgitáros szerettem volna lenni.

Úgy tűnt, hogy van hozzá tehetségem. Szorgalmasan gyakoroltam, így már 18 éves koromban Radics Bélával játszottam a Tűzkerékben. Ezután jött a Scampolo Faragó "Judy" Istvánnal, Bontovics Katival, majd Judyval és Komár Lacival megalakítottuk a Sprintet (akkor született a "Postakocsi" című dal). Ezután a Korálban játszottam Balázs Fecóval, Koncz Zsuzsát is kísértük. 1977-78-ban a Piramis hangkeverő technikusa voltam, de már nagyon hiányzott a zene, és azt gondoltam, ha nem találok magamnak egy nagylemezes zenekart, akkor külföldön fogok szerencsét próbálni. Itthon maradtam, mert 1979-ben megszületett a fiam, és megalakult a Karthago, amelynek ma is tagja vagyok.

Szerettünk volna még egy kislányt, de a feleségem, aki eredetileg vegyész, egy munkahelyi mérgezés következtében az ötödik hónapban elvetélt, majdnem meghalt, ennek következtében volt egy testen kívüli élménye.

1983. szeptemberében a Karthagoval életünk legnagyobb sikerét értük el, megnyertük Ausztriában a Villachi Nemzetközi Zenei Fesztivált. Amikor hazatértünk, akkor tudtam meg, hogy ugyanazon a napon, hajszál híján elveszítettem a feleségem. Ekkor kezdtünk el mindketten komolyan foglalkozni az élet mélyebb megismerésével, a nem látható világgal, amiről az óta már tudom, hogy nagyon is működik.

Közben sok emlékezetes dolog történt: Gidóval 1985-ben megcsináltuk a Fáraót, amit nagyon szerettem, de éhen haltunk, én pedig zenész barátaimmal kimentem nyugatra vendéglátózni. Norvégiában Nyugat-németországban és főként hajókon játszottunk, de már nagyon hiányzott a családom és hazajöttem.

Ezután jött a "Kisváros" c. tv filmsorozat (1993-2000 között), amelynek a zenéjét a KGB-vel (Kiss-Gidófalvy Band) szereztük. 1997-ben "Lábnyomok a parton" címmel saját szólólemezem is megjelent.

Feleségem ekkor már komolyan foglalkozott az asztrológiával, én pedig beleástam magam a numerológia (számmisztika) sok ezer éves tudományába. Barátainkkal indítottunk egy ingyenes Parapszichológiai, Ezoterikus és Spirituális Iskolát, ahol mindenki adta a tudását. Önzetlenül segítettünk az embereknek, én a numerológiával, feleségem Simonyi Éva pedig, mint asztrológus. Egy idő után már annyian kértek elemzést, hogy nem győztük, és egyre többen kérdezték, hol lehet a Pithagoraszi számmisztikát megtanulni. Akkor kezdtem el tanítani, és az óta a hivatásom a numerológia. 2008. augusztusában jelent meg "A Sorsunk a Számokban" című numerológiai ismeretterjesztő könyvem. www.kisszoltanzero.hu

Eközben a Karthago is működött (BS 1997, PECSA 2000.), de sajnos nem rendszeresen. Kb. 2004. óta viszont mindenki komolyan veszi az együtt zenélést, hiszen fantasztikus élmény egy ilyen szuper bandában játszani. A legfontosabb, hogy nem csak a koncerteken, hanem előtte és utána is borzasztóan jó a hangulat. Oda jutottunk, hogy együtt járunk nyaralni családostul. Nincs még egy ilyen zenekar! 30 év után!!!Kedvenc...

Énekes:
David Coverdale

Énekesnő:
Beyonce

Zenekar:
külföldi: Whitesnake
magyar: Karthago

Zenész:
külföldi: Eric Clapton
magyar: Gidófalvy Attila

Zene:
jazz-rock

Hobbi:
tenisz

Színész:
Robin Williams

Színésznő:
Angelina Jolie

Könyv:
Márai: Füveskönyv

Újság:
Elixír

Autó:
Opel

Film:
Volt egyszer egy vadnyugat

TV műsor:
National Geographic

TV-s személyiség:
Stohl András

Nőtípus:
nőies

Férfitípus:
férfias

Parfüm:
változó

Szín:
kék

Sportág:
tenisz

Sportoló:
Puskás Öcsi

Ország:
Magyarország

Város:
Budapest

Étel:
sertéscsülök pékné módra

Ital:
jóféle vörösbor

Ruhadarab:
ami laza

Vendéglő:
otthon

Kedvenc Karthago dal:
30 év után

Kedvenc lemez:
Időtörés

Mivel foglalkozna ha nem zenélne:
numerológiával, asztrológiával